lördag 5 december 2009

Filmrecention - Twilight



Jahaja! Då har jag just sett Twilight
Den film som flest sett just nu, tror jag. En populär saga om ungdomar, vampyrer, kärlek och faktiskt en gnutta action.

Med tanke på ovannämnda så hade jag kanske lite för höga förväntningar på filmen när jag såg den men det borde väl inte påverka mitt omdöme mer än marginellt.

Filmen var bra... MEN, inte ens i närheten så bra som den borde vara med tanke på all uppståndelse som filmen fått både i bloggar och i media. Jag är ett stort fan av fantasy, Sci-fi och liknande filmer och serier så filmen borde fallit mig rätt på läppen, men jag måste tyvärr säga att den saknar det där lilla extra som ger mig i.a.f. det där extra som lyfter den över alla andra filmer.

måndag 9 november 2009

Filmrecention - Änglar och Demoner


Jag har precis sett filmen Änglar och Demoner

Hade egentligen inga förväntningar om denna film och wow... vilken trevlig överraskning det blev. Tempo, tempo, tempo. Filmen forsar fram i ett rasande tempo där vi kastas in i spännande intriger i det gamla, Vatikanstaten, och det nya moderna, Schweiz, värld fylld med ond bråd död.

Man kan nästan säga att precis som för alla andra nya filmer så räcker inte tiden till. Filmer har bara blivit längre och längre och denna rulle är inget undantag men sett till innehåll och tempo så skulle filmen bli absurd om den gjordes kortare.

Jag har alltid varit lite svag för det här med blanda det gamla och det unga. Detta är en mycket bra film som jag gärna rekomenderar.

/Felle

måndag 10 augusti 2009

Filmrecention - Harry Potter and the Half Blood Prince


Jag har sett Harry Potter och Halvblodsprinsen!

Det är film nummer 5 och då också den näst sista filmen baserad på JK Rolings serie om den föräldralösa pojken Harry Potter. Till min stora förvåning så upptäckte jag nästan direkt att de hade avvikit från boken markant i början och det skulle visa sig att det skulle ske vid ett antal tillfällen genom filmen. Men jag tycker att filmen i sin helhet var mycket bra och trots att jag saknade vissa delar av boken som begravningen på slutet så fick uppleva det mesta. Dock måste jag bara kommentera det avsnitt där (offret) blir mördad av (personal) i tornet. Va faan det var ju en helt annan värld, inte ens nära det som beskrevs i boken. Vissa saker som hade stor betydelse på fortsättningen som t.ex. att han var förstelnad eller att när personen som kastade den förhäxningen dog upphörde den att finnas. Var var fightingsenarena i korridorerna, den långe blonde dödsätaren som kastade förbjudna förhäxningar till höger och vänster m.m.???

Jag vet att man måste anpassa manuset efter vad som är möjligt att göra på filmduken (budgetfråga :-)) men ändå.

/Felle